Au demarat lucrările de modernizare la sistemul de iluminat stradal
2021-10-21 15:56:57

Au demarat lucrările de modernizare la sistemul de iluminat stradal

Telekom România a demarat lucrările pentru obiectivul de investiții: „Modernizarea sistemului de iluminat stradal în Municipiul Focșani" finanțat de Administrația Fondului pentru Mediu, în cadrul "Programului privind sprijinirea eficienţei energetice şi a gestionării inteligente a energiei în infrastructura de iluminat public". La finele lunii mai 2021, Primarul Cristi Valentin Misăilă și George Ilie, Managerul de implementare Smart City în cadrul Telekom Romania, au semnat contractul de proiectare, asistență tehnică și execuție de lucrări, investiția ridicându-se la 847.400 lei exclusiv TVA, cu o durată de implementare de 6 luni de zile.
Obiectivul proiectului Primăriei Focșani este de a aduce iluminatul stradal din oraș la valorile maxime de eficiență, în paralel cu diminuarea cheltuielilor de funcţionare.


În cifre, indicatorii de proiect arată că vor fi instalate următoarele:
- 285 aparate de iluminat LED 70W
- 21 aparate de iluminat LED 53W
- 1 aparat de iluminat LED 60W complet echipat cu camere de supraveghere și panou fotovoltaic
- 1 sistem de telemanagement al iluminatului public.

 

Sistemul de management prin telegestiune este legat de urmărirea de la distanță a iluminatului și va controla, va monitoriza, va măsura și va gestiona funcționarea în parametri optimi a rețelei de iluminat public stradal și pietonal din Focșani. Prin acest proiect, durata de viață a aparatelor de iluminat va crește de la 25.000 ore la 100.000 ore.
În plus, firma Telekom oferă pentru noile lămpi o garanție de 5 ani, tocmai pentru că acestea fac parte din echipamentele de ultimă generație de uz industrial, acestea neputând fi găsite la raft în magazinele clasice de profil.
Execuţia propriu-zisa a lucrărilor constă în demontarea aparatelor de iluminat vechi stradale existente, a consolelor și a cablurilor de alimentare vechi. Apoi sunt montate consolele de susținere și pe acestea noile aparate de iluminat stradale cu LED-uri eficiente din punct de vedere energetic și luminotehnic, după care este implementat sistemul de telemanagement la nivel de punct de aprindere pentru fiecare lampă în parte.
Pentru a nu exista sincope în funcționarea sistemului de iluminat, lucrările de demontare și montare pe fiecare stâlp sunt realizate în aceeași zi.
Astăzi, echipele Telekom au lucrat pe B-dul Gării și pe Strada Republicii.


Biroul de presă al Primăriei Municipiului Focșani


 

Înapoi


Servicii Online

Eliberare Certificate de Urbanism Eliberare Certificate de Urbanism

Obtine un certificat de urbanism on-line

Registratura primărie Registratura primărie

Vizualizare stadiu documente intrate în registratura Primăriei

Petiţii Petiţii

Depune o petitie online si urmareste evolutia

Plăţi online Plăţi online

Posibilitatea de a plati alte servicii online

Plată SMS acces transport greu Plată SMS acces transport greu

valabilă din 10 iulie 2017

Tel. cetățeanului

0237-233.333


sau întrebați aici

Calendar

Etica și integritateInfoConsRespectConect