Ateneul Popular „Mr.Gh.Pastia" - Dinu Lipatti redescoperit, turneu național de recitaluri camerale
2018-11-02 13:18:51

Ateneul Popular „Mr.Gh.Pastia" - Dinu Lipatti redescoperit, turneu național de recitaluri camerale

Dinu Lipatti redescoperit, turneu național de recitaluri camerale


În anul celebrării Centenarului Marii Uniri, pianistul Ștefan Doniga și violonista Diana Jipa și-au propus realizarea unui important proiect de restituire a unor lucrări semnate de una dintre cele mai importante personalități ale muzicii universale - Dinu Lipatti.
Deși a rămas în memoria universală ca unul dintre cei mai mari pianiști ai lumii, iată că la aproape 70 de ani de la trecerea sa în neființă, activitatea sa componistică este încă relativ necunoscută și mai ales neaccesibilă publicului larg.
Tinerii muzicieni Diana Jipa și Ștefan Doniga și-au asumat scoaterea la lumină a unor lucrări semnate de celebrul pianist român, multe dintre ele aflate la o primă înregistrare în studio: „A contribui la readucerea în circuitul public a unor valori incontestabile este o datorie pentru un profesionist din orice domeniu, cu atât mai mult în cel al culturii. A face acest lucru pentru un reprezentant de geniu al culturii țării tale este o onoare. Iar a împlini un asemenea demers în compania unui profesionist de excepție ca violonista Diana Jipa este o imensă bucurie." a declarant Ștefan Doniga, inițiatorul acestui demers.

Proiectul a fost structurat în trei etape, mai întâi înregistrarea produsului discografic intitulat „Dinu Lipatti - compozitorul, înregistrări în premieră". Apoi realizarea unui turneu național de lansări și recitaluri, în 6 orașe din România, în perioada 29 octombrie - 6 noiembrie 2018: Brăila, Giurgiu, Focșani, Cluj, Satu Mare și București. Nu în ultimul rând, o campanie de distribuire a 500 de exemplare ale compact-discului în licee, școli de muzică, biblioteci și centre culturale din România și din străinătate.
Sursa: http://www.4arte.ro/


Vineri, 2 noiembrie 2018, ora 19:00, cei doi muzicieni vor concerta la Focşani, la sala Ateneului Popular „Mr.Gh.Pastia". Repertoriul va cuprinde lucrările muzicale aflate pe CD și anume Compozițiile Micului Dinu,Sonatina pentru vioară și pian, Nocturna pe o temă moldovenească, Nocturna în fa diez minor,Introducere și Allegro, Sonatina pentru mâna stângă, Preludiu la „Mica Suită" și Marșul lui Henri.

 

Partener pentru Focşani: Ateneul Popular „Mr.Gh.Pastia".

 

 

Înapoi


Servicii Online

Eliberare Certificate de Urbanism Eliberare Certificate de Urbanism

Obtine un certificate de urbanism on-line

Registratura primărie Registratura primărie

Vizualizare stadiu documente intrate în registratura Primăriei

Petiţii Petiţii

Depune o petitie online si urmareste evolutia

Vizualizare Impozite, taxe locale Vizualizare Impozite, taxe locale

Posibilitatea de a plati online taxele si impozitele

Plăţi online Plăţi online

Posibilitatea de a plati alte servicii online

Plată SMS acces transport greu Plată SMS acces transport greu

valabilă din 10 iulie 2017

Tel. cetățeanului

0237-233.333


sau întrebați aici

Newsletter

Înscrieți-vă la newsletterul primăriei și veți fi la curent cu ultimele informații.

trimite

Calendar