Astăzi îl sărbătorim pe domnul Alexandru Leșco, Cetățean de Onoare al Municipiului Focşani și luptător pentru unitatea Republicii Moldova
2023-02-21 11:18:29

Astăzi îl sărbătorim pe domnul Alexandru Leșco, Cetățean de Onoare al Municipiului Focşani și luptător pentru unitatea Republicii Moldova

 

Alexandru Leșco a luptat pentru integritatea teritorială a Republicii Moldova în cadrul conflictului armat de la Nistru, de la începutul anilor '90.
A fost arestat de forțele separatiste în Tiraspol, în luna iunie 1992, alături de ceilalți membri ai așa-numitului grup Ilașcu, fiind condamnat la 12 ani de închisoare pentru simplu motiv că și-a dorit unitatea Republicii Moldova!
A fost eliberat după ispășirea condamnării, în iunie 2004.
În timpul detenției în Transnistria, a primit titlul de "Cetăţean de Onoare" al Municipiului Focşani, în luna decembrie 1993.
De asemenea, Alexandru Leșco a fost decorat în iulie 2007, de Președintele României cu "Ordinul Național Steaua României" în grad de cavaler, precum și de Președintele Republicii Moldova cu "Ordinul Republicii" în august 2010.
La aniversarea zilei de naștere a domnului Alexandru Leșco, Primarul Cristi Valentin Misăilă îi transmite sincere și cordiale felicitări, multă sănătate, împlinire şi pace sufletească.
La mulți ani!

 

Înapoi


Servicii Online

Eliberare Certificate de Urbanism Eliberare Certificate de Urbanism

Obtine un certificat de urbanism on-line

Registratura primărie Registratura primărie

Vizualizare stadiu documente intrate în registratura Primăriei

Petiţii Petiţii

Depune o petitie online si urmareste evolutia

Plăţi online Plăţi online

Posibilitatea de a plati alte servicii online

Plată SMS acces transport greu Plată SMS acces transport greu

valabilă din 10 iulie 2017

Tel. cetățeanului

0237-233.333


sau întrebați aici

Calendar

Etica și integritateInfoConsRespectConect