Anunţ privind etapa a III-a a recensământului
2022-06-29 11:32:38

STIMAȚI CETĂȚENI

 

   Vă informăm că până în data de 17 iulie 2022 continuă cea de a treia etapă a recensământului, respectiv colectarea informațiilor prin interviuri față-în-față.


   Așa cum știți în următoarea perioadă veți fi căutat acasă de către un recenzor care prezintă o legitimație cu următoarele specificații:
- autoritatea sub conducerea căreia se desfășoară recensământul: Comisia Centrală pentru Recensământul Populației și Locuințelor
- unitatea administrativ teritorială de care aparține recenzorul desemnat: Municipiul Focșani
- datele de identificare ale recenzorului: nume și prenume, fotografie, funcție, datele actului de identitate, data și numărul legitimației, valabilitatea acesteia și semnătura emitentului

 

   În această etapă este bine să știți că cetățenii au următoarele obligaţii:
a) de a fi recenzați;
b) de a furniza, pe propria răspundere, informaţii corecte şi complete, iar în cazul interviurilor proxy de a furniza informaţii corecte şi complete, în măsura în care deţin informaţii despre persoana pentru care se realizează interviul proxy;
c) de a permite recenzarea gospodăriei, locuinţei şi clădirii în care se află locuinţa;
d) de a respecta şi a nu obstrucţiona activitatea personalului de recensământ;
e) de a prezenta, pentru înregistrarea corectă a datelor de identificare a persoanelor, după caz, pentru cetăţenii români actul de identitate, certificatul de naştere în cazul minorilor, iar pentru persoanele de altă cetăţenie ori fără cetăţenie documente de trecere a frontierei sau documente eliberate de autorităţile române care atestă dreptul de şedere pe teritoriul României. Alte acte legale, cu excepţia celor prevăzute anterior, care atestă validitatea informaţiilor referitoare la persoane şi locuinţe, sunt consultate numai cu acordul persoanelor recenzate.

 

   Totodată, părinţii sau, după caz, alţi reprezentanţi legali ai copilului minor, persoanele care au în plasament copii şi persoanele care se ocupă de întreţinerea copilului minor pe perioada în care părinţii sunt plecaţi la muncă în străinătate, au obligaţia de a desfăşura interviu proxy cu recenzorul pentru a asigura recenzarea minorilor, inclusiv pentru variabilele etnoculturale.

 

   Persoanele prezente într-o gospodărie în momentul vizitei recenzorului sunt obligate să furnizeze acestuia, în condiţiile în care contactarea persoanelor temporar absente care au reşedinţa obişnuită la aceeaşi adresă nu a fost posibilă în urma unor vizite repetate, următoarele informaţii referitoare la aceste persoane: CNP, sex, data naşterii, nivelul instituţiei de învăţământ absolvite de cel mai înalt nivel şi statutul activităţii curente, precum şi alte informaţii utile completării formularelor de recensământ sau pentru a se asigura comparabilitatea cu rezultatele Recensământului populaţiei şi al locuinţelor din anul 2011, în cazul în care le cunosc.

 

   Persoanele care refuză să deschidă ușa recenzorului, refuză să furnizeze informații sau dau date eronate/incomplete riscă o amendă cuprinsă între 1.000 și 3.000 de lei, conform prevederilor art. 54 din O.U.G. nr. 19/2020 privind organizarea şi desfăşurarea recensământului populaţiei şi locuinţelor din România în anul 2021.

Înapoi


Servicii Online

Eliberare Certificate de Urbanism Eliberare Certificate de Urbanism

Obtine un certificat de urbanism on-line

Registratura primărie Registratura primărie

Vizualizare stadiu documente intrate în registratura Primăriei

Petiţii Petiţii

Depune o petitie online si urmareste evolutia

Plăţi online Plăţi online

Posibilitatea de a plati alte servicii online

Plată SMS acces transport greu Plată SMS acces transport greu

valabilă din 10 iulie 2017

Tel. cetățeanului

0237-233.333


sau întrebați aici

Calendar

Etica și integritateInfoConsRespectConect