Ambasadorul Indiei a vizitat Focșaniul
2020-10-16 14:51:11

Vineri, 16 octombrie 2020, am avut deosebita plăcere să-l avem oaspete pe Ambasadorul Indiei în România, Excelența Sa, domnul Rahul Shrivastava. Aflat într-o vizită de două zile în Orașul Unirii, Excelența Sa a avut ocazia să cunoască îndeaproape tradițiile, cultura și istoria Focșaniului. Excelența Sa s-a declarat încântat de tot ce a văzut, de bucătăria tradițonală locală și și-a exprimat convingerea că această vizită poate fi un prim pas important spre o colaborare româno - indiană, atât în plan economic cât și cultural.
În urma discuțiilor purtate cu oficialul statului indian, am stabilit cu Excelența Sa că avem obiective de interes comun pe cel puțin patru direcții de cooperare - economică, zona de IT, educație și cultură.
Considerăm că pot fi atrase investiții majore în zona de industrie textilă, sub forma unor parteneriate între entitățile deja existente pe piața locală și firme cu capital indian. Produsele tradiționale specifice fiecărei culturi în parte ar putea reprezenta surse de inspirație pentru viitoarele colecții ale unor mari case de modă din țară și străinătate.
Recunoscută pentru capitalul uman uriaș pe parte de IT, India este un model care poate fi preluat și urmat prin crearea la Focșani a unor clase de excelență în informatică, ce ar urma să beneficieze de suportul unor companii indiene de profil.
Cu o istorie a cărei rădăcini se întind până în negura timpurilor, Școala Indiană se mândrește și în zilele noastre cu Takshashila - prima universitate din lume. Pentru studenții străini, acum și cei din Focșani, statul indian oferă burse școlare pentru cei ce doresc să urmeze cursurile universitare sau de doctorat, cu finanțarea integrală a studiilor, a cazării și a mesei, astfel fiind necesară doar plata transportului.
Nu în ultimul rând, vizăm o colaborare cultural - artistică, prin valorificarea ansamblurilor folclorice din cele două țări. Așa cum "ambasadorii" de la Țara Vrancei au făcut să se vorbească la superlativ de România și de Focșani din occident și până în îndepărtata Siberie, suntem siguri că vor face același lucru, dacă vor avea ocazia, și la umbra maiestuosului Taj Mahal. De asemenea, pentru orașul nostru ar fi un câștig cultural să avem, la un moment dat, parte de vizita unor artiști veritabili, păstrători ai imensei și misterioasei culturi indiene.
Primirea caldă de care s-a bucurat în cele două zile petrecute la Focșani și tot ce a văzut în această perioadă, l-au făcut pe Excelența Sa, domnul Rahul Shrivastava, să ne promită că va reveni, dar să ne și propună totodată să inițiem demersurile necesare unei înfrățiri cu un oraș din India.


Primar
Cristi Valentin Misăilă

Galerie Foto

Înapoi


Servicii Online

Depunere documente online Depunere documente online

Depune documente: Investiții, Agricol, Urbanism, ITL, Petiții, L544, etc.

Eliberare Certificate de Urbanism Eliberare Certificate de Urbanism

Obtine un certificate de urbanism on-line

Registratura primărie Registratura primărie

Vizualizare stadiu documente intrate în registratura Primăriei

Petiţii Petiţii

Depune o petitie online si urmareste evolutia

Vizualizare Impozite, taxe locale Vizualizare Impozite, taxe locale

Posibilitatea de a plati online taxele si impozitele

Plăţi online Plăţi online

Posibilitatea de a plati alte servicii online

Plată SMS acces transport greu Plată SMS acces transport greu

valabilă din 10 iulie 2017

Tel. cetățeanului

0237-233.333


sau întrebați aici

Newsletter

Înscrieți-vă la newsletterul primăriei și veți fi la curent cu ultimele informații.

trimite

Calendar