Ambasadorul Chinei a vizitat Focșaniul, Oraș al Unirii
2023-05-14 16:50:37

Ambasadorul Chinei a vizitat Focșaniul, Oraș al Unirii

 

 

Primarul Municipiului Focșani Cristi Valentin Misăilă s-a întâlnit duminică, 14 mai 2023, cu Ambasadorul Chinei în România, domnul Han Chunlin, care se află într-o vizită oficială în județul Vrancea. Oaspetele chinez a fost întâmpinat tradițional cu pâine și sare la sediul Primăriei Municipiului Focșani. La discuțiile din cadrul întrevederii care a avut loc în sala de ședințe a Primăriei au participat primari din mai multe localități din Vrancea, reprezentanți ai instituțiilor publice din județ, precum și oameni de afaceri interesați de colaborări cu parteneri din China. Primarul Municipiului Focșani Cristi Valentin Misăilă a prezentat proiectele de investiții pe care le derulează administrația locală, atât cu fonduri din bugetul local dar și cele cu fonduri europene.

Primarul Cristi Valentin Misăilă a subliniat deschiderea administrației locale pentru o colaborare, inclusiv prin înfrățirea cu un oraș din China. În cadrul întâlnirii, oamenii de afaceri au arătat că una dintre oportunitățile de colaborare este în domeniul agriculturii, prin realizarea exportului de cereale pe piața chineză. 

Excelența Sa domnul Han Chunlin a prezentat strategia de dezvoltare a Chinei pentru următorii ani. Domnia Sa a arătat că România este un partener tradițional al Chinei și a subliniat că există posibilități de colaborare în mai multe domenii precum autovehicule electrice sau producția de panouri fotovoltaice.

În cadrul întâlnirii de la Primăria Municipiului Focșani a fost prezentat modul de organizare și funcționare a Unității de Combatere a Căderilor de Grindină Moldova -2 Vrancea. Directorul de program al unității Ionuț Lazăr a subliniat avantajele acestui sistem în condițiile schimbărilor climatice din ultimii ani, atât prin combaterea căderilor de grindină, dar și prin programele de stimulare a precipitațiilor. 

Vizita oficială a delegației chineze a continuat la abatorul societății Avicola Focșani și la cramele producătorilor de vin din Vrancea - Beciul Domnesc și Crama Gîrboiu, producători care au sediul social sau magazine de prezentare în Municipiul Focșani!

 

Biroul de Presă al Primăriei Municipiului Focșani

Înapoi


Servicii Online

Eliberare Certificate de Urbanism Eliberare Certificate de Urbanism

Obtine un certificate de urbanism on-line

Registratura primărie Registratura primărie

Vizualizare stadiu documente intrate în registratura Primăriei

Petiţii Petiţii

Depune o petitie online si urmareste evolutia

Plăţi online Plăţi online

Posibilitatea de a plati alte servicii online

Plată SMS acces transport greu Plată SMS acces transport greu

valabilă din 10 iulie 2017

Tel. cetățeanului

0237-233.333


sau întrebați aici

InfoConsDeșeuri electrice

Calendar

RespectConect