A fost semnat Certificatul de Urbanism pentru elaborarea Planului Urbanistic Zonal (PUZ), în vederea construirii viitorului Spital Județean de Urgență
2021-02-16 15:58:05

A fost semnat Certificatul de Urbanism pentru elaborarea Planului Urbanistic Zonal (PUZ), în vederea construirii viitorului Spital Județean de Urgență

Marți, 16 februarie 2021, am semnat Certificatul de Urbanism Nr. 173 pentru elaborarea Planului Urbanistic Zonal (PUZ) pentru introducerea în intravilan și reglementarea urbanistică și Studiul de Fezabilitate (SF) în vederea construirii Spitalului Județean de Urgență Focșani, în partea de sud a orașului.
Focșănenii și toți vrâncenii trebuie să știe însă că documentația solicitată de Consiliul Judetean Vrancea NU ar fi fost necesară dacă aleșii locali USR-PNL nu ar fi blocat finalizarea Planului Urbanistic General (PUG), elaborat de Primăria Municipiului Focșani, întrucât acesta prevede și atragerea în intravilan a terenului pe care urmează să se ridice viitorul spital de urgență, teren aflat acum în extravilanul Municipiului Focșani.
Practic, stadiul în care se afla PUG-ul până să fie respins de două ori de către consilierii locali USR-PNL ar fi permis finalizarea acestuia în septembrie 2021. În acest moment însă, termenul de finalizare este incert.
În aceste condiții, Consiliul Județean Vrancea a fost obligat să treacă la întocmirea documentației pentru PUZ și SF, care va dura cel puțin 7-8 luni de zile, fără a mai lua în calcul și costurile aferente, estimate de specialiști la aproximativ un miliard de lei vechi.
Și pentru ce toate acestea?! Pentru că interesele personale ale consilierilor locali USR-PNL sunt mai importante chiar și decât sănătatea cetățenilor în slujba cărora mă aflu eu, Primar Cristi Valentin Misăilă, dar și Președintele Consiliului Județean Vrancea, Cătălin Toma.

Primar
Cristi Valentin Misăilă

 

Înapoi


Servicii Online

Eliberare Certificate de Urbanism Eliberare Certificate de Urbanism

Obtine un certificat de urbanism on-line

Registratura primărie Registratura primărie

Vizualizare stadiu documente intrate în registratura Primăriei

Petiţii Petiţii

Depune o petitie online si urmareste evolutia

Plăţi online Plăţi online

Posibilitatea de a plati alte servicii online

Plată SMS acces transport greu Plată SMS acces transport greu

valabilă din 10 iulie 2017

Tel. cetățeanului

0237-233.333


sau întrebați aici

Calendar

Etica și integritateInfoConsRespectConect