30 mii de arbori și arbuști plantați în Municipiul Focșani, în luna martie 2024 continuăm să plantăm
2024-03-07 08:01:05

 

Primăria Municipiului Focșani va derula în luna martie o campanie de plantări de arbori, cu prilejul "Zilei Internaționale a Pădurilor" sărbătorită anual în data de 21 martie.


Este pentru al treilea an, consecutiv, în care Primăria Municipiului Focșani derulează campania „Verde pentru Focșani"!


De altfel, de-a lungul acestor ani, Primăria Municipiului Focșani a derulat mai multe proiecte prin care a acordat o atenție deosebită reabilitării spațiilor verzi și a parcurilor!


Cel mai amplu proiect de amenajare a spațiilor verzi a fost derulat de Primăria Municipiului Focșani în Cartierul Bahne unde s-au amenajat 55.870 metri pătrați de spații verzi și s-au plantat 7.976 arbori, arbuști și plante din diferite specii. Lucrările au fost realizate în cadrul proiectului european "Reabilitarea și modernizarea spațiilor publice urbane în zona Bahne".


A fost un proiect amplu, prin care s-au creat sisteme de irigat, s-au amenajat toate spațiile verzi din jurul blocurilor, au fost realizate locuri de joacă și foișoare pentru a facilita activități sportive și recreaționale pentru locuitorii acestui cartier și a fost reabilitat Parcul Bahne!


Trebuie precizat că, pentru situațiile izolate în care arborii sau plantele s-au uscat, din diferite motive, acestea vor fi înlocuite pe cheltuiala firmei care a realizat lucrările în cadrul proiectului.


De asemenea, în tot Cartierul Bahne s-au refăcut trotuarele și s-a creat și o rețea proprie de iluminat public.
Un alt proiect mare de investiții pentru zonele verzi din Municipiul Focșani a fost cel de modernizare a Parcului „Nicolae Bălcescu".


Cel mai mare parc din Focșani a fost reamenajat în cadrul unui amplu proiect de modernizare, singurul astfel de proiect de la realizarea parcului și până azi.


Prin lucrările de reamenajare a parcului au fost plantați 129 arbori, 3.986 arbuști și 27.301 plante ornamentale.
În final, a fost schimbată complet înfățișarea parcului dar și utilitatea acestuia.


În paralel, colegii de la Serviciul Spații Verzi din cadrul Direcției de Dezvoltare și Servicii Publice (DDSP) Focșani s-au preocupat de buna întreținere a spațiilor verzi de pe domeniul public al Municipiului.


Anul trecut au fost amenajate două părculețe noi în orașul nostru, pe strada Mitropolit Varlaam, unde a fost amenajat și un loc de joacă pentru copii, dar și în Cartierul Sud, lângă stadionul Milcov. Tot cu ajutorul colegilor de la DDSP Focșani am reușit să redăm circuitului public părculețul de pe strada Argeș, unde au fost refăcute aleile, a fost refăcut iluminatul public.


În ultimii patru ani, DDSP Focșani a plantat 350 de arbori dar și 16.771 arbuști din diferite specii pentru înfrumusețarea spațiilor verzi.


Biroul de Presă al Primăriei Municipiului Focșani

Înapoi


Servicii Online

Eliberare Certificate de Urbanism Eliberare Certificate de Urbanism

Obtine un certificat de urbanism on-line

Registratura primărie Registratura primărie

Vizualizare stadiu documente intrate în registratura Primăriei

Petiţii Petiţii

Depune o petitie online si urmareste evolutia

Plăţi online Plăţi online

Posibilitatea de a plati alte servicii online

Plată SMS acces transport greu Plată SMS acces transport greu

valabilă din 10 iulie 2017

Tel. cetățeanului

0237-233.333


sau întrebați aici

Calendar

Etica și integritateInfoConsRespectConect