BOOVIE

BOOVIE

Festivalul Boovie marchează Focșaniul pe harta destinațiilor culturale

 

Pornit de la o idee a inimoasei doamne profesor Carmen Ion, Boovie a ajuns de la un concurs de book-trailere în cadrul Colegiul Pedagogic din Focșani până la statutul de festival internațional, fiind totodată și cel mai mare eveniment extrașcolar din România. Consecvenți dorinței noastre de a sprijini orice activitate cu și pentru elevii focșăneni, am răspuns cu bucurie invitației de a fi parteneri, sprijinul municipalității nefiind unul doar din punct de vedere financiar. Faptul că un astfel de eveniment a avut loc în orașul nostru, iar Primăria Municipiului Focșani a oferit un real sprijin în organizarea și desfășurarea acestui festival, arată cât de mult contează ca la nivel local să existe o colaborare permanentă între autorități și diferite structuri implicate în proiecte dedicate tinerilor, indiferent că vorbim de unități școlare sau asociații și organizații de profil.

 

Ediția 2019, desfășurată în perioada 17-19 mai la Focșani, care a onorat Centenarul Marii Uniri prin selectarea a zece cărți scrise de autori de limbă română, a avut un număr record de participanți: peste 1050 de elevi înscriși din 70 de localități din 26 de județe, dar și două echipe din Republica Moldova. Juriul a fost format din criticul de film Irina Margareta Nistor (prin corespondență de la Cannes), Carmen Lidia Vidu - regizor de film, Carla Fotea - producător de film, Mimi Brănescu (scenarist Las Fierbinti), Doru Căstăian (Book Hub) și Horea Corcheș (Dilema Veche).

 

Cele trei zile pline ale festivalului, întâlnirile elevilor cu diferiți autori din țară și străinătate, dar și cu profesioniști din zona educațională și cea artistică, au arătat încă o dată de ce Boovie este catalogat drept cel mai mare concurs de alternativă educațională pentru elevi. În același timp, datorită ecourilor atât pe plan național cât și internațional, avem acum cu toții dimensiunea unui succes care a devenit deja o emblemă pentru orașul nostru, așezând Focșaniul alături de metropole recunoscute ca destinații culturale.

 

Primar, Cristi Valentin Misăilă

Fișiere atașate

Înapoi


Servicii Online

Eliberare Certificate de Urbanism Eliberare Certificate de Urbanism

Obtine un certificat de urbanism on-line

Registratura primărie Registratura primărie

Vizualizare stadiu documente intrate în registratura Primăriei

Petiţii Petiţii

Depune o petitie online si urmareste evolutia

Plăţi online Plăţi online

Posibilitatea de a plati alte servicii online

Plată SMS acces transport greu Plată SMS acces transport greu

valabilă din 10 iulie 2017

Tel. cetățeanului

0237-233.333


sau întrebați aici

Calendar

Etica și integritateInfoConsRespectConect