Planul de acțiune privind energia durabilă în municipiul Focșani
2016-09-29 16:18:16

Planul de acțiune privind energia durabilă în municipiul Focșani

Municipiul Focşani a aderat voluntar la Convenţia Primarilor, un Pact internaţional prin care semnatarii îşi propun să implementeze toate măsurile necesare pentru a reduce emisiile de carbon, susţinând totodată dezvoltarea socio-economică a localităţii. În acest context, municipiul nostru a fost selectat anul trecut, împreună cu alte 4 orașe la nivel național, să beneficieze de sprijin și consultanță gratuită în elaborarea Planului de acțiune privind energia durabilă (PAED).


Acest plan este un document de planificare strategică, care propune măsuri-cheie prin care pot fi reduse emisiile în mai multe sectoare cum ar fi clădiri, echipamente și instalații municipale, iluminat public, transport și gestionarea spațiilor verzi. Un alt factor important este comunicarea și implicarea cetățenilor, dar și educația pentru eficiență energetică şi reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră.


Beneficiind de experienţa şi asistenţa oferită de Fundația TERRA Mileniul III, perioada de elaborare PAED a ajuns la final. În acest sens, astăzi, 29 sep. 2016, la sala mică a Ateneului Popular Mr. Gheorghe Pastia din Focșani, s-a desfășurat seminarul „Planul de acțiune privind energia durabilă în municipiul Focșani - pentru corelarea eforturilor la nivel regional", susținut de Fundaţia TERRA Mileniul III, împreună cu Primăria Municipiului Focșani și cu sprijinul Asociației Municipiilor din România.


Seminarul s-a adresat factorilor de decizie și responsabililor de mediu din municipiul Focșani și din regiune, fiind prezentat modul în care s-a derulat proiectul de elaborare PAED, inclusiv colectarea și utilizarea datelor, ca exemplu de bună practică pentru alte localități.


După finalizarea Planului de acțiune privind energia durabilă, acesta va fi supus dezbaterii publice până la sfârșitul acestui an.

 

 

29 sep. 2016

 


Biroul de Presă
Primăria municipiului Focșani

 

Înapoi


Servicii Online

Eliberare Certificate de Urbanism Eliberare Certificate de Urbanism

Obtine un certificat de urbanism on-line

Registratura primărie Registratura primărie

Vizualizare stadiu documente intrate în registratura Primăriei

Petiţii Petiţii

Depune o petitie online si urmareste evolutia

Plăţi online Plăţi online

Posibilitatea de a plati alte servicii online

Plată SMS acces transport greu Plată SMS acces transport greu

valabilă din 10 iulie 2017

Tel. cetățeanului

0237-233.333


sau întrebați aici

Calendar

Etica și integritateInfoConsRespectConect