Drept la replică
2019-01-30 13:10:15

Drept la replică

Drept la replică

 

Doresc să îmi exprim public regretul vizavi de faptul că unele persoane și organe de presă au dat un cu totul alt sens declarațiilor mele din cadrul unui interviu acordat postului local de televiziune Atlas TV Focșani. Din lipsă de subiecte sau din motive care nu au nicio legătura cu informarea corectă a publicului, cuvintele mele au fost scoase din context tocmai pentru a mi se putea reproșa că am folosit expresii care aduc atingeri de ordin religios Președintelui României, domnul Klaus Johannis. Nimic mai fals!
Pentru cei care nu au văzut emisiunea în integralitatea ei, fac precizarea că exprimarea mea a fost următoarea: "Iată că suntem într-o situaţie total neplăcută, să ajungem să avem o guvernare ciuntită şi nici în acest moment să nu avem în două ministere extrem de importante miniştri pe post din considerente mai puţin ortodoxe." Și așa cum stim cu totii, cuvântul ortodoxie este de origine greacă, fiind format din orthos şi doxa, adică drept, corect, rațional și opinie, părere, credință, acestea fiind de fapt și semnificațiile cuvintelor mele. Iar când am declarat "că nu avem un ortodox care să ne conducă, deşi suntem un popor ortodox", practic am dorit să spun că din păcate nu avem un Președinte care să se gândească la popor. În aceste condiții, orice alte interpretări sau deturnări de sensuri nu sunt decât încercări de dezinformare a cetățenilor și de introducere pe agenda publică a unor false teme de discuție.
Fără a avea vreun moment intenția de referire la apartenența religioasă a oricărei alte persoane, fie ea și ocupanta unei înalte poziții publice, vreau să îi asigur pe focșăneni că voi continua să fiu același om, iar cei ce mă cunosc, familie, prieteni sau simpli cetățeni, știu că am manifestat întotdeauna respect față de toți ceilalți, indiferent de confesiunea religioasă din care fac parte.

 

Primar
Cristi Valentin Misăilă

 

Înapoi


Servicii Online

Eliberare Certificate de Urbanism Eliberare Certificate de Urbanism

Obtine un certificate de urbanism on-line

Registratura primărie Registratura primărie

Vizualizare stadiu documente intrate în registratura Primăriei

Petiţii Petiţii

Depune o petitie online si urmareste evolutia

Vizualizare Impozite, taxe locale Vizualizare Impozite, taxe locale

Posibilitatea de a plati online taxele si impozitele

Plăţi online Plăţi online

Posibilitatea de a plati alte servicii online

Plată SMS acces transport greu Plată SMS acces transport greu

valabilă din 10 iulie 2017

Tel. cetățeanului

0237-233.333


sau întrebați aici

Newsletter

Înscrieți-vă la newsletterul primăriei și veți fi la curent cu ultimele informații.

trimite

Calendar