Ziua Armatei Române
2016-10-25 14:21:16

Ziua Armatei Române

A devenit tradiție ca fiecare armată să îşi aibă o sărbătoare a sa. Fiecare zi a unei armate reprezintă un moment important, impregnat de simbolism, cu rol important între structurile fundamentale, ale statului modern.


La români, aceste semnificații sunt cu atât mai profunde, cu cât istoria a probat, de-a lungul timpului, legătura strânsă dintre armată şi idealurile de veacuri ale poporului nostru.


Ziua de 25 Octombrie se înscrie astfel, alături de alte sărbători cu specific militar - Ziua Forţelor Terestre, Ziua Aviaţiei şi Forţelor Aerine, Ziua Marinei, zilele diferitelor arme şi specialităţi - în categoria acelor momente aniversare la care participă, sub diverse forme, nu doar cei îmbrăcați în uniformă militară, ci întreaga societate civilă, de la cei mai mici până la cei aflați la vârsta senectuții.

 

Acest lucru se datorează respectului de care se bucură armata română în rândurile tuturor cetățenilor, fapt probat de prezența sa constantă pe primele locuri în sondajele de opinie, ca o instituție în care oamenii au încredere şi pe care o preţuiesc, înţelegându-i menirea şi necesitatea, indiferent de vremuri sau regim.


Cu gândul la misiunile prezente şi la cele viitoare, militarii armatei române aflați la datorie sub faldurile drapelului tricolor, acasă sau în locuri îndepărtate, folosesc răgazul acestei zile de sărbătoare pentru a evoca, plini de emoție și mândrie, faptele de arme ale înaintașilor.


25 Octombrie constituie amintirea unei zile de împlinire națională, ziua când armata română a readus la hotarele ei patria care a zămislit-o. Devenită simbol, ziua de 25 octombrie a rămas întipărită în sufletele românilor ca fiind ziua în care ţara îşi sărbătoreşte armata şi pe cei care au fost şi sunt în slujba ei.


Acum, la ceas aniversar, aducem tuturor eroilor neamului şi veteranilor de război, celor care şi-au dat viața pentru libertatea, unitatea şi integritatea României, un călduros și pios omagiu, gânduri de recunoștință veșnică din partea generațiilor de azi, a noastră, a tuturor.


La mulți ani Armatei Române!

 

Înapoi


Servicii Online

Eliberare Certificate de Urbanism Eliberare Certificate de Urbanism

Obtine un certificat de urbanism on-line

Registratura primărie Registratura primărie

Vizualizare stadiu documente intrate în registratura Primăriei

Petiţii Petiţii

Depune o petitie online si urmareste evolutia

Plăţi online Plăţi online

Posibilitatea de a plati alte servicii online

Plată SMS acces transport greu Plată SMS acces transport greu

valabilă din 10 iulie 2017

Tel. cetățeanului

0237-233.333


sau întrebați aici

Calendar

Etica și integritateInfoConsRespectConect