ZILELE MUNICIPIULUI FOCȘANI 2019 – Sărbătoare cu și pentru focșăneni
2019-07-04 15:23:31

ZILELE MUNICIPIULUI FOCȘANI 2019 – Sărbătoare cu și pentru focșăneni

ZILELE MUNICIPIULUI FOCȘANI 2019 - Sărbătoare cu și pentru focșăneni

 

 

Ediția 2019 a Zilelor Municipiului Focșani este dedicată, mai mult ca oricând poate, tuturor focșănenilor, care merită să aibă o Sărbătoare numai a lor. Tocmai de aceea, programul manifestărilor din acest an reflectă, o dată în plus, faptul că ne-am dorit ca cetățenii să simtă că ceea ce se întâmplă zilele acestea în oraș este făcut cu și pentru ei.
De altfel, întreaga activitate de zi cu zi a municipalității este orientată către cetățean și către comunitate, dovadă în acest sens stând chiar numărul mare de proiecte pe care le avem în derulare, atât din fonduri locale și de stat, cât și din fonduri europene.
Așa cum a putut toată lumea să vadă, prioritatea noastră o reprezintă modernizarea infrastructurii din oraș prin cât mai multe proiecte, mai ales cu finanțare din fonduri europene, iar aici merită amintite măcar câteva dintre ele:
- Creșterea eficienței energetice pentru 15 blocuri din oraș
- Reabilitarea, modernizarea și extinderea sistemului de iluminat public
- Resistematizarea infrastructurii de transport
- Modernizarea transportului public în Municipiul Focșani
- Reabilitarea, modernizarea clădirilor și echiparea infrastructurii educaționale a Grădinițelor nr. 1, 7, 10, 13, 16 și 18
- Reabilitarea sistemului de termoficare urbană - Etapa a II-a
- Implementarea unui sistem de management al traficului și monitorizare în Municipiul Focșani
- Dezvoltarea rețelei de piste dedicate circulației bicicletelor și implementarea unui sistem de închiriere de biciclete etc.

În total vorbim despre peste 40 de proiecte în valoare de aproape 100 de milioane de euro, pentru care am obținut finanțare sau suntem în diverse stadii de evaluare și de pregătire. De altfel, toate acestea se regăsesc și pot fi consultate pe pagina oficială a Primăriei.

 

Dar mai avem și alte zeci de proiecte cu finanțare locală sau de la bugetul de stat în care sunt prinse străzi, grădinițe, școli, licee, locuri de joacă, inclusiv parcurile Teatru și Bălcescu ori piațetele de la Teatru și Milcov.
Practic, Primăria Municipiului Focșani nu a avut niciodată atâtea proiecte, așa cum avem în prezent, pentru că ne-am axat doar pe proiecte care contribuie la dezvoltarea orașului și a județului.
În aceste condiții, speculațiile cu privire la disensiunile dintre conducerile Primăriei Focșani și Consiliului Județean Vrancea sau oricare alte motivații pentru programul manifestărilor din acest an, nu sunt decât fake news-uri fără absolut nicio legătură cu realitatea.
Restul e cancan... și e păcat că presa liberală continuă să se creadă în campanie electorală, axându-se doar pe bârfe și supoziții care nu fac cinste ideii de jurnalism.
Consider că a venit vremea ca presa să își respecte poziția de a patra putere în stat, să fie obiectivă și să contribuie cu adevărat la dezvoltarea societății, nu să fie un factor în plus de dezbinare și ură între cetățeni.     

 

 

Primar
Cristi Valentin Misăilă

 

Înapoi


Servicii Online

Eliberare Certificate de Urbanism Eliberare Certificate de Urbanism

Obtine un certificate de urbanism on-line

Registratura primărie Registratura primărie

Vizualizare stadiu documente intrate în registratura Primăriei

Petiţii Petiţii

Depune o petitie online si urmareste evolutia

Vizualizare Impozite, taxe locale Vizualizare Impozite, taxe locale

Posibilitatea de a plati online taxele si impozitele

Plăţi online Plăţi online

Posibilitatea de a plati alte servicii online

Plată SMS acces transport greu Plată SMS acces transport greu

valabilă din 10 iulie 2017

Tel. cetățeanului

0237-233.333


sau întrebați aici

Newsletter

Înscrieți-vă la newsletterul primăriei și veți fi la curent cu ultimele informații.

trimite

Calendar