Reabilitarea termică a blocurilor de locuințe
2017-03-02 16:22:18

Primăria Municipiului Focșani a demarat acțiunea de reabilitare termică a blocurilor de locuințe prin Programul Operațional Regional 2014-2020.

 

Reabilitarea termică a blocurilor presupune următoarele lucrări principale, fără a se limita la acestea : izolarea termică a fațadelor (parte opacă și parte vitrată), închiderea balcoanelor, izolarea termică a planșeului peste ultimul nivel în cazul șarpantelor și termoizolarea acoperișului tip terasă, izolarea termică a planșeului peste subsol (pt. apartamente situate la parter), înlocuirea lifturilor, repararea acoperișurilor, refacerea finisajelor de pe casa scării, montarea/demontarea echipamente/instalatii (ex: aer condiționat), etc.

 

Costurile pe care va trebui să le suporte asociațiile de proprietari sunt:
• 3,5 % din valoarea lucrărilor de execuție în cazul în care venitul pe persoană sau pe membru de familie este sub 2196 lei, SAU
• 25% din valoarea lucrărilor de execuție în cazul în care venitul pe persoană sau pe membru de familie depășește suma de 2196 lei


Suma totală de plată va fi eșalonată pe o perioadă de 5 ani, prin instituirea taxei de reabilitare termică.

 

Pentru ca blocurile să poată intra în programul de reabilitare, trebuie ca acestea să fie construite în perioada 1950 - 1990. Pentru a vă înscrie în cadrul programului de reabilitare termică este necesar acordul a 2/3 din totalul proprietarilor de apartamente.

Mai multe informații suplimentare, cât și dosarul solicitantului pot fi obținute de la Biroul Proiecte, et. 1, cam 101 din cadrul Primăriei Municipiului Focșani.

 

 

Înapoi


Servicii Online

Eliberare Certificate de Urbanism Eliberare Certificate de Urbanism

Obtine un certificat de urbanism on-line

Registratura primărie Registratura primărie

Vizualizare stadiu documente intrate în registratura Primăriei

Petiţii Petiţii

Depune o petitie online si urmareste evolutia

Plăţi online Plăţi online

Posibilitatea de a plati alte servicii online

Plată SMS acces transport greu Plată SMS acces transport greu

valabilă din 10 iulie 2017

Tel. cetățeanului

0237-233.333


sau întrebați aici

Calendar

Etica și integritateInfoConsRespectConect