Proiecte europene în valoare de zeci de milioane de euro la Primăria Municipiului Focșani
2018-12-13 16:08:45

Proiecte europene în valoare de zeci de milioane de euro la Primăria Municipiului Focșani

Proiecte europene în valoare de zeci de milioane de euro la Primăria Municipiului Focșani



În spațiul public au fost aruncate în ultima vreme informații total neadevărate în legătură cu gradul de absorbție al fondurilor europene la nivelul municipalității focșănene. Astfel, un fost candidat la Primărie, care s-a făcut de râs anunțând că a câștigat alegerile pe care de fapt le pierduse, cât și o parte a presei, au mințit focșănenii susținând că au fost atrase fonduri în sumă de doar 11.430 de lei, adică puţin peste 2.000 de euro.
Nimic mai fals!
Motivele pentru care cei mai sus mentionați au ales să îi mintă pe focșăneni îmi sunt necunoscute, însă diferența dintre datele vehiculate și cele reale este una uriașă.
Concret, până în acest moment, Primăria Municipiului Focșani a semnat finanțarea pentru proiecte în valoare de 91.041.326,84 lei, adică aproape 20 milioane euro, pentru acestea derulându-se deja licitațiile de atribuire a contractelor.
Dintre ele merită amintite reabilitarea sistemului de termoficare urbană la nivelul Municipiului Focşani pentru perioada 2009-2028 - Etapa a II-a, în valoare de 15 milioane euro, creșterea eficienței energetice pentru Colegiul Economic „Mihail Kogălniceanu", Școala Gimnazială „Ion Basgan", Școala Gimnazială "Duiliu Zamfirescu" și cantina Colegiului Tehnic "Valeriu D.Cotea", proiecte în valoare de peste 3 milioane de euro sau proiectul „Viziune şi performanţă prin implementarea unor instrumente de planificare strategică, sisteme de managementul calităţii/performanţei şi a unor sisteme informatice inovative la nivelul Municipiului Focşani", finanțarea obținută pentru acesta fiind de aproape 1 milion de euro.
Mai mult decât atât, avem și alte proiecte, care au fost deja depuse în Sistemul Electronic al Ministerului Fondurilor Europene în vederea evaluării și aprobării, pentru acestea valoarea totală fiind de 124.630.575,42 lei, adică aproape 27 milioane euro. Printre acestea avem resistematizarea infrastructurii de transport la nivelul Municipiului Focșani, în vederea creșterii atractivității și accesibilității deplasărilor cu transportul public, cu bicicleta și pietonale (de menționat că în cadrul acestui proiect vor fi modernizate străzile Anghel Saligny, 1 Decembrie 1918, Bîrsei, Bicaz și Odobești, pe altele urmând a se realiza doar lucrări de suprafață care implică sensuri unice, sensuri giratorii, piste de biciclete, stații transport public inteligente etc) -aproape 16 milioane euro și reabilitarea, modernizarea si extinderea sistemului de iluminat public - peste 4 milioane euro, ca sa le amintim doar pe cele mai mari. Însă în paralel cu proiectele depuse se lucrează și la întocmirea documentației pentru multe alte proiecte, a căror sumă se ridică la valoarea de 193.946.485 lei, adică aproape 42 milioane de euro.
Astfel că, la un calcul simplu, vorbim de fonduri europene de 88 milioane de euro, ceea ce înseamnă o mică MARE diferență față de 2 mii euro.
Toate proiectele care vor fi implementate în Municipiul Focșani pe fonduri europene pot fi consultate în tabelul alăturat, urmând ca primele lucrări să fie demarate în primăvara anului viitor.
Totodată, îi asigur pe toți concetățenii mei că voi urmări personal cum se desfășoară fiecare dintre aceste proiecte, astfel încât să fie finalizate în termen și în cele mai bune condiții.
Regret că focșănenii au fost nevoiți încă o dată să suporte minciunile și dezinformările unora ce și-ar dori, din cauza unor frustrări personale, să nu se facă nimic în orașul nostru.
Dar atâta vreme cât eu voi fi Primar al Municipiului Focșani și al TUTUROR cetățenilor din acest oraș, voi face tot ceea ce îmi stă în putere să atrag fondurile necesare cu care împreună să dăm o față nouă și modernă Focșaniului nostru drag!

 


Primar
Cristi Valentin Misăilă

 

Înapoi


Servicii Online

Eliberare Certificate de Urbanism Eliberare Certificate de Urbanism

Obtine un certificat de urbanism on-line

Registratura primărie Registratura primărie

Vizualizare stadiu documente intrate în registratura Primăriei

Petiţii Petiţii

Depune o petitie online si urmareste evolutia

Plăţi online Plăţi online

Posibilitatea de a plati alte servicii online

Plată SMS acces transport greu Plată SMS acces transport greu

valabilă din 10 iulie 2017

Tel. cetățeanului

0237-233.333


sau întrebați aici

Calendar

Etica și integritateInfoConsRespectConect