Procesul verbal al ședinței extraordinare a Consiliului Local din 11 august 2014
2014-08-14 13:31:25

R O M A N I A
JUDETUL VRANCEA
MUNICIPIUL FOCSANI

PROCES VERBAL, din 11 august 2014


Astazi, data de mai sus, la sediul Primariei Municipiului Focsani din B-dul Dimitrie Cantemir nr. 1 bis, are loc sedinta extraordinara a Consiliului Local al Municipiului Focsani.
D-nul Eduard-Marian Corhană, Secretar al municipiului Focşani, deschide şedinţa extraordinară din 11.08.2014, şedinţă convocată prin dispozitia d-lui Primar nr. 817 / 07.08.2014, constatând că în sală sunt prezenţi un număr de 18 consilieri locali din numărul total de 21 de consilieri locali atât cât alcătuiesc Consiliul local municipal, este astfel îndeplinită condiţia art. 40 alin. (1) din Legea nr. 215 / 2001, privind administratia publică locală, republicată cu modificarile si completarile ulterioare.
Dl. secretar al municipiului Focsani Eduard Corhană face precizarea ca absenteaza d-nii consilieri Dragoş Puiu Horhocea, Dorian Alecsandrescu, precum şi dl. consilier Gheorghiţă Berbece.


La sedinţă participă:
 d-na Micsunica Baciu - director Directia resurse umane;
 d-na Cristina Dascalescu - sef serviciu, Directia administratie publica;
 d-na Simona Poieană - Direcţia economică;
 d-na Diana Decuseara - Arhitect sef;
 d-nul Marian Mihu - serviciu comunicare;
 d-na Carmen Pascaru- consilier juridic, aparatul permanent de lucru al Consiliului local;

La sedinţă mai participă cetăţeni ai municipiului Focşani, precum şi reprezentanţi ai mass-mediei locale.

În continuare dl. Preşedinte de şedinţă Bogdan Emilian Matişan prezintă proiectul ordinii de zi:

1. proiect de hotărâre privind aprobarea majorării capitalului social al SC ENET SA Focşani;

2. proiect de hotărâre privind aprobarea rectificării Bugetului General al Municpiului Focşani pe anul 2014;

Nu sunt discutii, se supune la vot ordinea de zi si se aproba cu 18 voturi "pentru".

Se prezinta punctul 1 al ordinii de zi: proiect de hotărâre privind aprobarea majorării capitalului social al SC ENET SA Focşani.
Dl. consilier Lilian Ilie „observ că nu este nimeni dintre reprezentanţii de la ENET în sală, or fi în concediu. Nu ştiu de ce trebuie să girăm la infinit incompetenţa şi nepriceperea unui manager care de câte ori l-am avut lânga noi, ori în comisie, ori în şedinţele de plen ne povestea foarte frumos cum dânsul reuşeşte să rezolve din problemele de la ENET. Numai din păcate observăm că iarăşi ne întrunim într-o şedinţă extraordinară de data asta, în care trebuie să alocăm 12 miliarde de lei vechi din bugetul local, buget din taxele şi impozitele cetăţenilor municipiului Focşani. Probabil că până la urmă trebuie să punem stop la lucrurile astea şi în sensul acesta, cel puţin eu astăzi mă voi abţine de a vota acest lucru."
Dl. consilier Lionida Milea „eu vroiam să întreb acelaşi lucru, de fapt nu este nimeni de la ENET, din reprezentanţii ENET-ului, aveam şi noi nişte întrebări de adresat referitor la câţi bani s-au încasat până acum de la populaţie? Cât mai avem de achitat la GDF SUEZ? Care este situaţia ENET-ului în momentul acesta? Dar văd că nu este nimeni în sală şi
Dl. preşedinte de şedinţă Bogdan Emilian Matişan „am înţeles de la dl. secretar că au fost invitaţi, dl. director Merchea este la Bucureşti la Minister, iar dl. director adjunct este prins într-o şedinţă la Prefectura Vrancea."
Dl. consilier Aurel Bâcu „în condiţiile acestea îi adresăm dl-lui Merchea şi colectivului de la ENET rugămintea ca în maxim într-o săptămână să facă o informare vis-a-vis de situaţia exactă a datoriilor pe care le are ENET, iar această informare să fie emisă şi presei ca să ştie şi cetăţenii care este situaţia exactă la ENET."
Dl. preşedinte de şedinţă Bogdan Emilian Matişan „să se consemneze în procesul verbal cele relatate."
Dl. consilier Cătălin Vrabie „suntem cu toţii de acord că astăzi trebuia să fie cineva de la ENET. Şi eu mă aşteptam să văd pe cineva, ştiam că directorul este plecat, dar oricum cineva trebuia să vină şi să ne explice sau măcar să ne răspundă la câteva întrebări aşa cum au spus şi colegii mei. Susţin şi eu rugămintea de a ni se prezenta această înformare şi a ni se mai da nişte informaţii. Ştim cu toţii situaţia de la ENET, am tot discutat-o, poate nici unul dintre colegi nu poate spune că nu o cunoaştem, o cunoaştem destul de bine, ştim că sunt necesari banii aceştia, dar în acelaşi timp vrem să vedem şi din partea ENET-ului disponibilitate în a rezolva situaţiile acestea şi un pic mai multă grijă faţă de solicitările Consiliului Local."
Dl. consilier Radu Niţu „aş ruga-o pe d-na Baciu să terminăm odată cu neprezenţa multor cadre subordonate Consiliului Local şi Primăriei, care beneficiază de nişte fonduri. La fel şi la ENET sunt atâţia în conducere acolo încât se deleagă unul pe altul. Eu spun d-na Baciu să-i sancţionaţi pentru că nu este pentru prima dată când sunt persoane care nu vin aici şi noi vorbim între noi aici şi-i ajutăm să-şi deruleze o serie de programe şi activităţi. A doua chestiune pe care vreau să o spun este o istorie mai mare cu acest ENET, vreau să vă spun că nu au facut, nimic, în ultima perioadă pentru menţinerea cetăţenilor pe ENET. În condiţiile în care au centrală nouă, în condiţiile în care au reţele modernizate, nu în totalitate, dar marea majoritate sunt puse la punct şi a punctelor termice. Factura s-a dublat faţă de anul trecut şi foarte mulţi cetăţeni se vor retrage. O să rămână dl. Merchea sau dl. Vişan că a fost şi el putin director sau cine a mai fost dl. Popescu, să se aşeze în capul mesei cu vreo 2-3 care au părăsit din culoarea galbenă Consiliul de Administraţie şi va spune aşa „avem acestea trei bune şi nu mai avem la ce să dăm căldură" şi noi tot pompăm în ei bani. Vă spun, cetăţenii trebuie să beneficieze de un confort, de căldura şi de apă caldă, dar trebuie să ne facem treaba pentru că aşa cum mai spuneau nişte colegii de-ai noştri aici, au ceva sume importante la salariu şi pentru asta trebuie să transfere şi pentru cetăţenii din municipiul Focşani."
Dl. consilier Vasile Vasiliu „eu aş spune că tot mergând şi dând bani la ENET-ul acesta s-ar putea să avem o problemă, având un fel de monopol la nivel de Focşani s-ar putea să trebuiască la un moment dat să dăm voie şi la alţii care vor să producă energie termică. N-ar fi exclus că la un moment dat să putem face un fel de referendum la nivel de Focşani să vedem ce se întâmplă, ce vor oamenii cu ENET-ul acesta, îl menţinem sau de fapt îl păstrăm aşa ca o „pâine caldă", îl cocoloşim şi până când luăm de la ceilalţi care nu dispun de energie termică centralizată, mă refer la cei care au centrale. N-am putea bloca proiectele frumoase ale Focşani-ului din cauza ENET-ului? Haideţi să ne gândim bine şi să luăm o măsură mai târziu pentru toţi focşănenii, nu numai pentru un grup care stau şi îşi iau căldură şi apă caldă de la ENET."
Dl. consilier Cătălin Vrabie „vreau să menţionez doar că acest „grup" are 16.000 de persoane, grupul nu este chiar un grup, sunt destul de mulţi la nivelul municipiului Focşani pe care trebuie să-i avem în vedere. Eu nu spun că ţin parte ENET-ului, dar sunt 16.000 de apartamente. Grupul acesta este numeros şi trebuie să luăm în considerare toate aspectele când vom lua o decizie în legătură cu ENET-ul."
Dl. preşedinte de şedinţă Bogdan Emilian Matişan „vreau să fac şi eu un comentariu, chiar dacă dl. director nu este de faţă, dar poate aşa cum dl. consilier Bâcu a solicitat câteva explicaţii, cred că ar putea să ni le dea şi în scris în legătură cu ce s-a întreprins sau dacă există un plan de marketing sau oricum s-ar numi el de atragere a foştilor clienţi ai ENET, având în vedere faptul că societatea beneficiază din acest an de o centrală nouă performantă şi care ar reduce costurile cu încălzirea pentru populaţie."
Nu mai sunt discuţii şi se supune la vot proiectul de hotărâre şi se adoptă cu 17 voturi „pentru" şi 1 vot „abţinere" al d-lui consilier Lilian Ilie, devenind hotărârea nr. 219.

Se prezinta punctul 2 al ordinii de zi: proiect de hotărâre privind aprobarea rectificării Bugetului General al Municpiului Focşani pe anul 2014.
Se supune la vot proiectul de hotărâre şi se adoptă cu 17 voturi „pentru" şi1 vot „abţinere" al d-lui consilier Lilian Ilie, devenind hotărârea nr. 220.

 

Dl. preşedinte de şedinţă Bogdan Emilian Matişan constată că au fost epuizate punctele de pe ordinea de zi, consideră lucrările şedinţei încheiate şi mulţumeşte tuturor pentru participare.
Drept care s-a încheiat prezentul proces verbal.

 


PREŞEDINTE DE ŞEDINŢĂ, Bogdan Emilian Matişan

SECRETARUL MUNICIPIULUI FOCŞANI, Eduard-Marian Corhană

INTOCMIT, Daniela Bobeică

Înapoi


Servicii Online

Eliberare Certificate de Urbanism Eliberare Certificate de Urbanism

Obtine un certificat de urbanism on-line

Registratura primărie Registratura primărie

Vizualizare stadiu documente intrate în registratura Primăriei

Petiţii Petiţii

Depune o petitie online si urmareste evolutia

Plăţi online Plăţi online

Posibilitatea de a plati alte servicii online

Plată SMS acces transport greu Plată SMS acces transport greu

valabilă din 10 iulie 2017

Tel. cetățeanului

0237-233.333


sau întrebați aici

Calendar

Etica și integritateInfoConsRespectConect