PRIMĂRIA MUNICIPIULUI FOCȘANI ACTUALIZEAZĂ BAZA DE DATE CU ABONAȚII CUP SALUBRITATE
2018-08-27 10:40:14

PRIMĂRIA MUNICIPIULUI FOCȘANI ACTUALIZEAZĂ BAZA DE DATE CU ABONAȚII CUP SALUBRITATE

  Printr-un anunț public, dar și prin adresa nr. 70188/21.08.2018, Primăria Municipiului Focșani a solicitat asociațiilor de proprietari date cu privire la
- Locatarii înregistrați în cadrul asociației de proprietari, care participă la chletuielile comune ale asociației;
- Locatarii care beneficiază de servicii de salubrizare, plata acestora efectuându-se prin intermediul asociației de proprietari.


Din păcate, în spațiul public, anumite persoane au atacat această acțiune cât se poate de legală a Primăriei, prezentând-o ca fiind una ilegitimă și în măsură să aducă asociațiile de proprietari în situația de a primi amenzi uriașe. Nimic mai mai fals!


Pentru buna informare a cetățenilor din orașul nostru, facem precizarea că Primăria Municipiului Focșani este operator autorizat de date cu caracter personal, având competențe pe această linie, tocmai în baza Regulamentului General de Protecția Datelor (GDPR) implementat în Uniunea Europeană.
În aceste condiții și în deplin acord cu Legea nr 196/2018 privind înființarea, organizarea și funcționarea asociațiilor de proprietari și administrarea condominiilor, municipalitatea a solicitat datele mai sus amintite în vederea actualizării bazei de date cu abonații CUP Salubritate.
În prezent, datele aflate la dispoziția Primăriei menționează pe raza municipiului 42376 abonați la bloc și 6613 la case, la care se adaugă încă 462 din cartierul Mîndrești. Practic, avem aproape 50 de mii de abonați CUP Salubritate care plătesc curățenia orașului și pentru restul de câteva zeci de mii de cetățeni care nu au abonament, ceea ce explică și costurile actuale pentru aceste servicii.
Din dorința de a elimina această nedreptate, pentru că nu este normal ca doar unii să plătească dar să beneficieze toți, Primăria Municipiului Focșani a demarat această acțiune de identificare a persoanelor fără contract de salubritate.
Mai mult chiar, prin Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Focșani nr. 86 din 10 martie 2016 a fost aprobat Regulamentul de aplicare a taxei speciale pentru persoanele care nu au contract de salubrizare dar beneficiază de aceste servicii. Acest regulament precizează că pentru persoanele astfel identificate va fi impusă o taxă specială de salubrizare.
Cu alte cuvinte, tot acest demers nu are ca scop decât eliminarea unei nedreptăți și în final și scăderea costurilor cu serviciile de salubritate, ceea ce deranjează probabil pe unii care ar vrea ca în orașul nostru să nu se facă nimic bun pentru focșăneni.

Biroul de presă

Înapoi


Servicii Online

Eliberare Certificate de Urbanism Eliberare Certificate de Urbanism

Obtine un certificate de urbanism on-line

Registratura primărie Registratura primărie

Vizualizare stadiu documente intrate în registratura Primăriei

Petiţii Petiţii

Depune o petitie online si urmareste evolutia

Vizualizare Impozite, taxe locale Vizualizare Impozite, taxe locale

Posibilitatea de a plati online taxele si impozitele

Plăţi online Plăţi online

Posibilitatea de a plati alte servicii online

Plată SMS acces transport greu Plată SMS acces transport greu

valabilă din 10 iulie 2017

Tel. cetățeanului

0237-233.333


sau întrebați aici

Newsletter

Înscrieți-vă la newsletterul primăriei și veți fi la curent cu ultimele informații.

trimite

Calendar

AEP