ÎN CONSILIUL LOCAL AL MUNICIPIULUI FOCȘANI PNL ȘI BÎRSAN COSTEL VOTEAZĂ ÎMPOTRIVA FOCȘĂNENILOR
2019-01-29 21:09:47

ÎN CONSILIUL LOCAL AL MUNICIPIULUI FOCȘANI PNL ȘI BÎRSAN COSTEL VOTEAZĂ ÎMPOTRIVA FOCȘĂNENILOR

În anul 2001, prin Hotărârea nr. 46/2001, Consiliul Local al Municipiului Focșani a aprobat "Inventarul bunurilor care aparțin domeniului public al Municipiului Focșani", care cuprindea toate străzile din oras. Precizăm faptul că la data acestei inventarieri, datele de identificare au fost preluate din cadastrul imobiliar al Municipiului Focșani realizat în anul 1986.

În derularea serviciului de cadastru și topografie (cuprinzând documentație cadastrală și intabulare) pentru bunurile imobile (clădiri și terenuri) ce aparțin domeniului public și privat al Municipiului Focșani, au fost realizate măsurătorile pentru încă un număr de 37 de străzi din Municipiul Focșani, respectiv : Str. Anul Revoluționar 1848, Str. Argeș, Str. Câmpului, Str. Renașterii, Str. Făgăraș, Str. Frăției, Str. Garofiței, Str. G. Coșbuc, Str. Ghinea Dorinel, Str. Ghioceilor, Str. Ghe. Magheru, Str. Horia, Cloșca și Crișan, Str. Popa Șapcă, Str. Slt. D. Tănăsescu, Str. Avântului, Str. Cotești, Str. Patriei, Str. Slt. Ghe. Potop, Str. Războieni, Str. D. Golescu, Str. Ghe. Asachi, Fundătura Ghe. Asachi și Fundătura Ghe Potop, Str. Tinereții, Str. A.Ipătescu, Str. Aurora, Str. N. Iorga, Str. Prof. D. Caian, Str. Vămii, Str. Magazia Gării, Str. Ghe. Doja, Str. Greva de la Grivița, Str. Cernei, Str. Piața Victoriei, Aleea Crinului, Fundătura Alecu Sihleanu și Str. Eroilor.

În conformitate cu prevederile OG 43/1997, privind regimul drumurilor, republicată, cu modificările și completările ulterioare, zona drumului public cuprinde ampriza, zonele de siguranţă şi zonele de protecţie. Ampriza drumului este suprafaţa de teren ocupată de elementele constructive ale drumului: parte carosabilă, trotuare, piste pentru ciclişti, acostamente, şanţuri, rigole, taluzuri, şanţuri de gardă, ziduri de sprijin şi alte lucrări de artă.

Astfel, în urma măsurării acestora cu aparate performante, s-au constatat diferențe față de suprafețele inventariate în domeniul public al municipiului ( în urma înregistrării unor diferențe de suprafață prin neincluderea suprafeței totale a trotuarelor aferente străzilor și a parcărilor adiacente), dar totodată și ca urmare a modificării limitelor și a includerii unor tronsoane noi în suprafața acestora.

În consecință, a apărut necesitatea actualizării datelor de identificare ale bunurilor inventariate în domeniul public al Municipiului Focșani și anume străzile mai sus menționate. Drept pentru care am inițiat un proiect de hotărâre privind însuşirea inventarului bunurilor care aparţin domeniului public al Municipiului Focșani, cu modificările și completările ulterioare.

Din păcate însă, deși proiectul s-a aflat în anul 2018 de șase ori pe ordinea de zi a Consiliului Local al Municipiului Focșani, nu a fost aprobat din cauză că nu a întrunit 2/3 dintre voturile consilierilor locali în funcție.

Practic, de fiecare dată, consilierii locali PNL și consilierul local Bîrsan Costel au fost împotriva acestui proiect fără a avea vreo justificare logică pentru votul lor. Prin atitudinea lor sfidătoare, aceștia și-au bătut joc pur și simplu de toți focșănenii care locuiesc pe străzile mai sus amintite.

Și aici trebuie precizat cât se poate de clar că fără a avea aprobată această inventariere, nu se poate obține cartea funciară pentru fiecare stradă în parte.
Iar fără carte funciară, nu putem obține toate avizele și autorizațiile pentru lucrările de modernizare a acestor străzi!

În ultima săptămâna am desfășurat o campanie de informare a locatarilor de pe aceste străzi, întrucât cetățenii trebuie să cunoască toate aceste aspecte și mai mult decât atât au dreptul să știe cine sunt cei care își bat joc de ei sfidându-i prin votul lor.

Este anormal ca interesele de partid sau personale să primeze în fața celor ale comunității, mai ales că vorbim de mii de focșăneni care sunt privați de dreptul de a locui pe o stradă reabilitată și modernizată.

Tocmai de aceea, fac un apel public la conștiința consilierilor locali PNL și a consilierului local Bîrsan Costel și îi rog să țină cont, măcar în cel de-al doisprezecelea ceas, de interesul focșănenilor care trebuie să fie mai presus de orice!

Totodată, adresez invitația tuturor cetățenilor de pe străzile menționate de a fi alături de noi la ședința Consiliului Local din data de 31 ianuarie 2019, ora 16, la Sala Mare din cadrul Primăriei Municipiului Focșani!

Împreună îi putem convinge să voteze pentru că numai împreună putem face ca Focșaniul să arate așa cum ne dorim cu toții!

PRIMAR

CRISTI VALENTIN MISĂILĂ

 

Înapoi


Servicii Online

Eliberare Certificate de Urbanism Eliberare Certificate de Urbanism

Obtine un certificat de urbanism on-line

Registratura primărie Registratura primărie

Vizualizare stadiu documente intrate în registratura Primăriei

Petiţii Petiţii

Depune o petitie online si urmareste evolutia

Plăţi online Plăţi online

Posibilitatea de a plati alte servicii online

Plată SMS acces transport greu Plată SMS acces transport greu

valabilă din 10 iulie 2017

Tel. cetățeanului

0237-233.333


sau întrebați aici

Calendar

Etica și integritateInfoConsRespectConect