Focșaniul va avea un sistem integrat de colectare selectivă a deșeurilor
2019-04-04 16:38:08

Focșaniul va avea un sistem integrat de colectare selectivă a deșeurilor

În cursul zilei de joi, 4 aprilie 2019, am avut o întâlnire cu reprezentanții societății Moctezuma Consulting S.R.L. Bucuresti, câștigătoarea licitației pentru consultanță privind măsurile necesare în vederea implementării unor sisteme integrate de colectare selectivă a deșeurilor în Municipiul Focșani.
Organizarea acestei ședințe de lucru, ca primă etapă a contractului de prestări servicii, a avut drept scop stabilirea persoanelor responsabile din partea UAT Focșani în derularea acestuia, obiectivul general în acest caz fiind identificarea celor mai bune soluții de colectare a deșeurilor, specifice fiecărei zone a Municipiului Focșani, în vederea reducerii cantităților de deșeuri municipale eliminate prin depozitare.
Astfel, în urma implementării acestui sistem, dorim eficientizarea serviciului de salubritate municipală, dar si reducerea zonelor unde sunt aruncate deșeuri, care reprezintă riscuri crescute de infectare a populației și de poluare a mediului înconjurător. Soluțiile ce urmeaza a fi propuse urmăresc descurajarea fenomenului de abandonare a gunoiului și împrăștiere a acestuia, precum și creșterea nivelului de reciclare prin implementarea sistemului de colectare selectivă a deșeurilor. Ca masura inovativa la nivelul Municipiului Focsani, avem in vedere inlocuirea actualelor pubele cu unele ingropate, prevazute cu sisteme de siguranta, ferite astfel de pericolul deteriorarii sau supraincarcarii. Nu în ultimul rând, prin implementarea acestui sistem, populatia va beneficia si de o micsorare a costurilor de salubrizare.
Termenul de elaborare a "Documentului strategic integrat privind măsurile necesare în vederea implementării unor sisteme integrate de colectare selectivă a deșeurilor în Municipiul Focșani" este de 6 luni.

Primar
Cristi Valentin Misăilă

 

Înapoi


Servicii Online

Eliberare Certificate de Urbanism Eliberare Certificate de Urbanism

Obtine un certificate de urbanism on-line

Registratura primărie Registratura primărie

Vizualizare stadiu documente intrate în registratura Primăriei

Petiţii Petiţii

Depune o petitie online si urmareste evolutia

Vizualizare Impozite, taxe locale Vizualizare Impozite, taxe locale

Posibilitatea de a plati online taxele si impozitele

Plăţi online Plăţi online

Posibilitatea de a plati alte servicii online

Plată SMS acces transport greu Plată SMS acces transport greu

valabilă din 10 iulie 2017

Tel. cetățeanului

0237-233.333


sau întrebați aici

Newsletter

Înscrieți-vă la newsletterul primăriei și veți fi la curent cu ultimele informații.

trimite

Calendar

AEP