Comunicat de presă -Scurtă prezentare a situației locatarilor din blocul G2, care se simt discriminați
2018-02-21 15:27:34

Comunicat de presă -Scurtă prezentare a situației locatarilor din blocul G2, care se simt discriminați

COMUNICAT DE PRESĂ

-Scurtă prezentare a situației locatarilor din blocul G2, care se simt discriminați-

 

 

Stimați focșăneni, vă aduc la cunoștință faptul că 57 de familii, care locuiesc fără forme legale în blocul G2 au ajuns să aibă în momentul de față datorii totale de aproape 4 miliarde lei vechi la companiile de utilități publice și la bugetul local. Cum s-a ajuns aici? După reabilitarea completă din anul 2002, acest imobil a fost ocupat abuziv și devastat de cetățeni care nu au avut contract cu Primăria Municipiului Focșani. În toată această perioadă, cei mai mulți dintre locatari nu au achitat nici utilitățile publice și nici chiria pentru spațiile ocupate. Practic, au facut parte din așa-zisa categorie „tolerată" și astfel au ajuns să acumuleze această datorie uriașă. Fac precizarea însă că toți acești bani au fost plătiți deja de Primărie către companiile de utilități publice pentru că altfel riscăm să ne trezim cu conturile municipalității blocate. Iar acum, conform legii, toți acești bani trebui recuperați de la locatarii din G2. Mai mult decât atât, întrucât în acest moment nicio persoană care locuiește în G2 nu are contract, am luat decizia de sistare a utilităților publice începând cu data de 1 martie 2018.
Vreau să vă reamintesc că odată cu depunerea jurământului ca Primar al Municipiului Focșani, am făcut un legământ și cu mine însumi, în sensul că voi face tot ceea ce este cel mai bine pentru întreaga comunitate a orașului nostru și nu voi ezita niciodată să iau măsurile care se impun pentru respectarea și aplicarea legii.
Așa încât, împreună cu colegii din Consiliul Local al Municipiului Focșani am luat decizia de a transforma aceste locuințe în locuințe sociale, împunând totodată noi condiții pentru cei care doreau o astfel de locuință. Principala condiție a fost ca beneficiarii să nu aibă datorii nici la bugetul local și nici la companiile de utilități publice. În condițiile în care în Municipiul Focsani cei mai mulți dintre cetățenii acestui oraș își achită lună de lună datoriile, unii făcând chiar eforturi uriașe pentru a fi cu plata datoriilor la zi, nu este corect și nici legal ca alți câțiva cetățeni să nu plătească nimic! Acest lucru însă a fost considerat de către reprezentanții de la Partida Romilor Vrancea ca fiind o discriminare, fapt deja reclamat la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării și pentru care am și fost audiați în acest sens.
Latinii aveau o vorbă - „Dura lex, sed lex", care inseamna „legea este aspră, dar aceasta este legea." Întorcându-ne în zilele noastre, consider că noi toți ar trebui să înțelegem că avem obligația de a respecta legea, indiferent dacă ne convine sau nu, indiferent dacă ne afectează sau nu. Pentru că tocmai aceasta este esența legii - este una și aceeași pentru toți!
În urma acestei Hotărâri de Consiliu Local, locatarii din blocul G2 și de pe str. Revoluției, care au făcut dovada că sunt cu datoriile la zi, au beneficiat de contracte noi.
Din păcate, 57 de familii, care însumează datorii de aproape 4 miliarde lei vechi, nu și-au plătit datoriile și în consecință nu vor beneficia de contracte noi pentru că regulile sunt aceleași pentru toți cetățenii din Municipiul Focșani.
Imediat însă, Partida Romilor filiala Vrancea a emis un comunicat de presă cu acuzații nefondate de discriminare, amenințând totodată cu un miting de protest. În România, libertatea de expresie este garantată de lege, dar mi se pare deplasat totuși să vii și să acuzi Primăria Focșani de „evacuări forțate", atâta vreme cât absolut TOATE evacuările au fost făcute în baza unor decizii definitive ți irevocabile emise de instanțele de judecată. Decizii care odată emise de către instanță, devin obligatoriu de aplicat.
Iar dacă vorbim de discriminare, nu înțeleg de unde până unde...
Faptul că datoriile a 57 de familii au fost plătite de celelalte zeci de mii de familii de focșaneni înseamnă discriminare?!
Sau faptul că ani de zile aceste 57 de familii nu au plătit NIMIC sau foarte puțin, în timp ce toți ceilalți focșaneni și-au achitat datoriile curente, tot discriminare se cheamă?!
Sau faptul că acum, conform legii, trebuie să recuperăm acețti bani, înseamnă discriminare?!
Atașat acestui comunicat, pentru a nu exista nelămuriri din partea nimănui, anexăm lista cu familiile care nu au binevoit să își achite debitele restante, precum și cuantumul datoriilor pentru fiecare familie în parte.
Stimați focșăneni, vă invit să studiați această listă și să spuneți dumneavoastră unde este oare discriminarea. Și mai ales să spuneți dumneavoastră dacă sunteți de acord să le mai plătiți acestor familii datoriile!

 

 

Fișiere atașate

Înapoi


Servicii Online

Eliberare Certificate de Urbanism Eliberare Certificate de Urbanism

Obtine un certificat de urbanism on-line

Registratura primărie Registratura primărie

Vizualizare stadiu documente intrate în registratura Primăriei

Petiţii Petiţii

Depune o petitie online si urmareste evolutia

Plăţi online Plăţi online

Posibilitatea de a plati alte servicii online

Plată SMS acces transport greu Plată SMS acces transport greu

valabilă din 10 iulie 2017

Tel. cetățeanului

0237-233.333


sau întrebați aici

Calendar

Etica și integritateInfoConsRespectConect