Bilanț în urma controlului ISU
2016-10-26 14:41:15

Bilanț în urma controlului ISU

În urma controlului de fond efectuat în decursul ultimelor două săptămâni de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Anghel Saligny" al județului Vrancea (ISU) la structurile subordonate Consiliului local al municipiului Focșani, astăzi a avut loc, la sediul Primăriei, întâlnirea de prezentare a bilanțului.


Au fost prezenți adjunctul inspectorului şef ISU - col. Jenică Lazăr, primarul municipiului Focșani - Cristi Valentin Misăilă, cei doi viceprimari - Ionuț Mersoiu și Marius Iorga, precum și directorii unităților subordonate Consiliului local.


Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență au vorbit despre îmbunătățirile constatate în unele instituții, în urma controalelor mai vechi, dând ca exemplu Şcoala Generală „Anghel Saligny", Compania de Utilități Publice sau ENET, însă au prezentat și o serie de aspecte ce necesită remedieri în viitorul apropiat, cum ar fi:
- necesitatea de a lăsa libere căile de acces pe timpul desfășurării unor evenimente de amploare, care presupun participarea unui număr mare de cetățeni, dar și în zona Pieței Moldovei, unde, în ciuda acțiunilor comune ale Poliției locale și Poliției municipiului, se continuă parcarea în mod haotic, îngreunându-se astfel intervenția echipajelor ISU atunci când e nevoie.
- operativitatea punctului de comandă și numărul mic de sirene electronice din municipiu, dar și rețeaua de hidranți și presiunea apei în fiecare punct au fost alte observații menționate de ISU în procesul-verbal de bilanț.
- nevoia creșterii efectivului în cadrul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență este o altă constatare a reprezentanților ISU, la fel ca și importanța pregătirii personalului din instituțiile supuse controlului, pe partea de securitate și sănătate în muncă (protecția muncii) și de prevenire și stingere a incendiilor.

 

 

26 oct. 2016

Biroul de Presă

Primăria Municipiului Focșani

Înapoi


Servicii Online

Eliberare Certificate de Urbanism Eliberare Certificate de Urbanism

Obtine un certificat de urbanism on-line

Registratura primărie Registratura primărie

Vizualizare stadiu documente intrate în registratura Primăriei

Petiţii Petiţii

Depune o petitie online si urmareste evolutia

Plăţi online Plăţi online

Posibilitatea de a plati alte servicii online

Plată SMS acces transport greu Plată SMS acces transport greu

valabilă din 10 iulie 2017

Tel. cetățeanului

0237-233.333


sau întrebați aici

Calendar

Etica și integritateInfoConsRespectConect